Pizzeria-baas verstopte muizen bij concurrenten

Een pizzeria-houder in de Amerikaanse staat Pennsylvania is aangehouden omdat hij muizen verstopte bij concurrerende pizzeria's.

De man, een 47-jarige pizzeriabaas uit Upper Darby een plaats bij Philadelphia, had in zijn eigen restaurant last van muizen. Daarop besloot hij ook de concurrenten op te zadelen met een muizenplaag.

Hij kocht een stel muizen bij een dierenwinkel, stopte ze in zakken en stapte bij een plaatselijke concurrent naar binnen. Daar vroeg hij naar de wc.

Maar hij liep tegen de lamp, zo melden diverse media, omdat de eigenaar van de pizzeria voetafdrukken op het toilet vond en zag dat een paneel van het plafond was verschoven. Toen hij daar achter keek, ontdekte hij een plastic zak.

De eigenaar vreesde dat er drugs in zat en overhandigde de tas aan twee politie-agenten die toevallig bij hem lunchten. Die keken in de tas en ontdekten drie witte muizen.

Toevallig zag de politie dezelfde man aan de overkant van de zaak een andere pizzeria binnengaan. Daar stopte hij een plastic tas in een afvalbak. In de tas ontdekte de politie nog eens zes muizen: vijf levende en één dode.

De man krijgt nu een aanklacht. In ieder geval wegens dierenmishandeling.

muis2

Op May 10, 2011